luni, 24 ianuarie 2011

Am caini de pescuit

Astazi, 24 ianuarie 2011, de ziua Unirii Principatelor, Cora, cateaua mea, a fatat sapte catelusi pescari. Ca tacamul sa fie complet, i-a fatat pe patul meu de pescuit, drept pentru care pot considera ca botezul in ale "unditului" a fost deja facut. Cel putin unul (una) dintre ei va avea norocul sa invete pe de rost baltile, Dunarea si Delta ei, sub directa indrumare a maica-sii, mai ales ca ea are deja "scoala" in privinta asta. Inca vreo doi sunt deja promisi, dar pentru restul nu am stabilit inca un viitor. Asa ca cine doreste un micutz cocker spaniel autentic, il poate avea gratis, sub semnatura si angajament scris ca va avea grija de el ca de ochii din cap. Nu le fac reclama, pentru ca nu intentionez sa-i vand, dar va spun urmatoarele:


* cockerul este unul dintre putinii caini care invata singur si foarte rapid ca nu trebuie sa-si faca nevoile in casa;

* le place la nebunie apa;

* iubesc hatisurile si stufarisurile, sunt caini de vanatoare, dar stau foarte cuminti in barca;

* sunt foarte veseli, afectuosi si se inteleg excelent cu copiii;

* nu au mirosul greu, de caine, sunt atasati de stapan si au o privire care niciodata nu se soldeaza cu un refuz;

* cine si-a luat o data un cocker, nu-si va mai lua niciodata altfel de caine, garantez;

*nici nu stiti ce mult poate insemna un catel in viata voastra!


Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa adaug ca vor mai fi fotografii, atunci cand soriceii vor si creste un pic. Sunt absolut fascinat de modul in care functioneaza natura, ce sistem perfect a creat si cum il alteram noi pe unde calcam. Cand naste o femeie, are nevoie de cursuri de respiratie si de ditamai bibliografia, ca sa stie ce are de facut in momentele respective. Cand fata o catea, stie singura ce are de facut, desi e la prima fatare, iar puii se duc catre sursa de lapte in mod automat, din instinct. Si e impresionant modul in care cateaua isi protejeaza si ingrijeste puii, in timp ce o gramada de femei fac socuri psihice si nu suporta sa-si vada copiii dupa nastere. Ce specie complicata si fitzoasa suntem si cum imputim cu nonsalanta locul pe care ne asezam! Avea dreptate cine spunea ca cu cat cunoaste mai mult oamenii, cu atat iubeste mai mult cainii! Ma opresc aici, ca ma cam ia valul. O seara buna tuturor!

20 de comentarii:

  1. Bine bai Geanoglozaure.............sa-ti traiasca! In sfarsit te-ai "inmultit" si visul va continua. Nu iti garantez ca voi lua si eu catel, dar........parca i-ar sta bine lui Laty cu un cocker langa ea.
    Hai bafta si vezi ce faci cu biberoanele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de urari, te voi tine la curent cu evolutia haitei. Cine e Laty?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-ti traiasca !
    Ce crezi ca e la misto cu cainii de pescuit ? Se poate chiar sa fie impatimiti de undite. Nu glumesc, eu mergeam la un loc de pescuit unde, intotdeauna venea langa mine, un motan de prin vecini. Nu manca peste, dar era axtrem de atent la...pluta ! Si asta ore in sir. Cand tragea pestele, devenea agitat, se uita la mine, arata cu laba inspre apa ! I-am luat si pe altii sa-l vada. Circ, ce mai.. D`aia zic eu, e foarte posibil sa fie si cateaua ta pescarita. Si juniorii (macar unul, al mai mic), vor prelua nobila arta a umblatului pe toate baltoacele !
    PS. - Pe cand botezul ? Sa ne pui poze !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sanatate
    Sa iti traiasca catelusi si sa le gasesti parinti sufletisti
    Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  5. @ducu
    Nu stiu inca ce sa zic despre botez, ii protejeaza atat de bine incat nu am reusit inca sa vad care sunt baietei si care fetite. Oricum, sunt caini carora le place la nebunie apa, baltile, sunt potriviti pentru un pescar. Eu sunt la a doua cockerita si amandoua au fost la pescuit foarte des. Au o singura problema: cum deschizi usa la masina pe malul baltii, in 10 secunde auzi un "fleosc" si gata, iti trebuie alt loc de pescuit. In rest, sunt foarte isteti, stiu singuri ce au de facut. Oricum, multumesc de urari, va tin la curent

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ion Paun
    Multumesc mult, sper sa le gasesc oameni care sa aiba grija de ei, ca altfel au de a face cu mine. Fac urat de tot cand cineva chinuie un caine, asa ca cine ia un pui o sa stie ce risca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eheiiiii,sa-ti traiasca soriceii si sa creasca mari si sanatosi si sa le gasesti stapani buni si iubitori.
    App. de chestia cu fatatul....eu am descoperit-o in urma cu 2 ani,cand a fatat prima data cateaua mea,aceleasi lucruri am remarcat si eu....cat de bine s-a descurcat si la fatare si la ingrijirea puiutilor....extraordinar,ce mai ,m-a uimit.
    Azi tocmai m-am uitat in carnetelul ei de sanatate,pentru a afla cu aproximatie data cand va fata...se pare ca in 24 februarie voi avea si eu soricei...si eu la fel,am promis cativa si la restul le voi cauta stapani.
    Eu am deja o haita de ciobanesti,i-am pus in blog,daca inca nu i-ai vazut,uite un link,poate doresti sa ii vezi.

    http://baltaotvesti.blogspot.com/p/prietenii-pescarilorpaznici-de-nadejde.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, sunt superbi cainii, si mie imi plac la nebunie ciobanestii, doar ca sunt cat bancheta din spate a masinii, asa ca singura solutie ca sa iei la pescuit un astfel de caine e sa stai la pescuit, cazul tau, asa ca trebuie sa recunosc ca te invidiez.
    In rest, marturirsesc ca sunt in continuare uimit de cantitatea de responsabilitate si dragoste materna de care da dovada cateaua mea hiper-alintata. Azi cred ca le mai fac niste poze. Sunt curios sa-i vad si pe cei de ciobanesc cum arata, in sfarsitul lui februarie, sa postezi fotografii.
    Fir intins si zambete pe buze!

    RăspundețiȘtergere
  9. PS. Stai la pescuit = locuiesti acolo (in prima fraza a postarii anterioare, pentru evitarea confuziilor, ca de stat, toti stam la pescuit cat putem, nu)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am inteles exact ce doreai sa spui,...si fi sigur ca am sa le fac poze si am sa le postez,din fericire(si pt. mine si pt.ei) cainii mei desi sunt mari si rai(doar atuncia cand trebuie),sunt ,,adorati,, de pescarii care viziteaza baltile noastre,cateodata se intampla ca pescarii sa ceara sa las cainii in compania lor,sunt deja caini maturi si s-au adaptat perfect la conditiile pescariei,adica fac paza atuci cand trebuie si animeaza ziua(sau noaptea) de pescuit a musafirilor.
    O singura dilema am in privinta lor:
    -Nu inteleg de ce dupa ce stau toata ziua cu cate un pescar,de la care CLAR ca primesc diferite ,,atentii,,(mai ales vara ,cand se fac gratare si mici),la plecare ,,blocheaza,, persoana(nele) care pana atunci era considerat prieten si bineinteles ca nu iese nimeni pe poarta pana nu intervin.
    E comic nu?...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai, nu e comic, de fapt ei simt si aplica ceea ce ai vrea sa faci tu, dar sa zicem ca nu indraznesti, pentru ca ei simt absolut tot. In plus, chiar daca socializeaza cu pescarii, pentru ei tu esti masculul alfa, stiu ca suna ciudat, dar asta e. Sunt animale cu comportament gregar, ei sunt prietenosi cu ceilalti pentru ca simt ca asta doresti. E mult de explicat, dar oricum, cine nu are caine, sa-si ia, pentru ca in timp, nu doar cainele isi adapteaza conduita si personalitatea conform stapanului, ci si acesta din urma imprumuta ceva din sinceritatea si devotamentul cainelui. Vorba aia, cum e turcul si pistolul, dar functioneaza reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa sti ca chiar ieri dimineata m-am uitat la o emisiune la tv,unde unul dintre moderatori a spus ca el a observat ca este o diferenta ,,evidenta,, intre persoanele care au animal(le)de companie si care nu au,in sensul ca cei cu animale sunt persoane echilibrate,cu temperament ,,cald,, (daca pot spune asa)....si vb ta ar fi multe de spus vis-a-vis de aceasta discutie....oricum eu recunosc,ca de cand m-am mutat definitiv la pescarie si am alaturi de mine in fiecare clipa cainii ,e mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. salut, mai vreun pui de dat? tot un pescar intreaba. mersi

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi pare rau, i-am dat pe toti de mult. As fi pastrat si eu unul, mi-am dorit mult, dar in perioada asta nu am timp nici pentru dormit.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu n'as fi fost in stare sa dau asa ceva :D :))

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte frumosi acesti caini...asa as vrea si eu unul:|

    RăspundețiȘtergere
  17. pescari de meserie vor ajunge toti :)

    RăspundețiȘtergere