vineri, 17 decembrie 2010

Prima vanatoare

Nu are legatura cu pescuitul sportiv, vreau doar sa anunt si pe aceasta cale ca am vanat primul meu trofeu de porc mistret. Exemplar de cca 100kg, tinerel, fraged, ucis dintr-o singura lovitura, aplicata cu precizie diabolica. 



Locul partidei de vanatoare este autostrada M7 din tara vecina si prietena, Ungaria, intre Veszprem si Szekesfehervar, cu vreo 10km inainte de ultima.

marți, 14 decembrie 2010

Doar o clipa...

Hai sa ne oprim pentru o clipa din cursa asta ridicola. Haideti sa smulgem o clipa, macar o clipa din ghearele acestei lupte crancene si istovitoare. Hai sa ne amintim ca intre regretele pentru trecut si teama patologica pentru viitor, exista acest ceva pe care am uitat sa il traim: PREZENTUL!
Ce ar fi sa uitam pentru o clipa ca suntem haituiti, ce ar fi sa putem pentru o clipa sa meditam la ceea ce e cu adevarat important? Cum ar fi sa ne aducem aminte ca totul, dar totul e de o frumusete naucitoare in jurul nostru, in timp ce noi ne incapatanam sa vedem doar spaima, teroarea, competitia? Si cum ar fi sa putem elimina in sfarsit sentimentul asta de neajuns, de lipsa, care ne roade nemilos spiritul? Pentru ca avem intr-adevar mai mult decat am cerut, avem totul, dar deodata, vrem altceva. E oare atat de greu?



Mi-ar placea ca toti cei carora videoclipul de mai sus le va produce un mic fior in plexul solar, sa lase un comment. poate fi si un "x" sau un simplu "da", nu conteaza. Tot ce vreau sa stiu e ca suntem inca fiinte umane,  inzestrate cu spirit si constiinta, ca mai avem speranta...

luni, 13 decembrie 2010

Harta cu crapi


Fara indoiala ca cea mai importanta etapa in pescuitul la crap consta in localizarea acestuia. Mixuri, bile, aditivi, monturi si mecanica lor, strategii de nadire, toate astea au in mod evident importanta in “pacalirea” crapului, dar nu fac nici cat o ceapa degerata daca nu sunt precedate de o localizare a traseelor, a locurilor de hranire predilecte pentru crapi intr-un lac, aproape indiferent de dimensiunile si caracteristicile acestuia. La Dunare sau in rauri, avem sonarul sau... experienta. Este insa putin probabil ca in lacuri, fie ele salbatice sau concesionate/private sa putem folosi aceeasi metoda, din cateva motive. In primul rand, nu toti pescarii au barci si e greu de crezut ca cei care au le vor putea cara cu ei pe toate lacurile unde pescuiesc sau ca vor avea permisiunea proprietarului/concesionarului de a le folosi. In al doilea rand, experienta ne poate ajuta pe Dunare in