sâmbătă, 11 decembrie 2010

De ce Gone Fishin'?

Pai, in primul rand pentru ca mi-a placut la nebunie filmul cu Joe Pesci si Danny Glover, am ras cu lacrimi. Si mi s-a parut sugestiva atitudinea lor, doi adulti care se bucura ca niste copii doar pentru ca pleaca la pescuit. 




In plus, determinarea si seninatatea cu care cei doi trec peste aproape orice obstacol, numai pentru a-si indeplini visul de a pescui in Everglades, fara a viza neaparat o captura, ar putea convinge pe oricine.
In al doilea rand,...

vineri, 10 decembrie 2010

Spinnerbait - clasa compacta

Am descoperit cu ceva vreme in urma, intr-un magazin cu articole de pescuit al carui proprietar se incapataneaza sa aduca si altceva decat ce putem gasi in mod curent si repetitiv in ofertele majoritatii importatorilor de prin Romania, un jig care inglobeaza calitatile unui spinnerbait, fara a mai avea nevoie si de clasica bucata de sarma (vezi foto). Mi s-a parut o idee interesanta si eficienta, asa ca...

Funny Fishing!

Alte secvente amuzante...

Pregatirea nalucilor "soft"

Cred ca toti pescarii pasionati de pescuit la rapitori cunosc faptul ca shad-urile, twister-ele, grub-urile si alte naluci soft, plastice moi, sau “jeliboane” in limbaj colocvial, prezinta in momentul achizitiei un pronuntat miros de cauciuc, mai ales cele foarte ieftine. Exceptie fac acelea care au fost impregnate de catre producator cu arome specifice. Mirosul respectiv constituie un inhibitor perfect pentru apetitul rapitorilor si poate dura cateva zile de plimbat naluca prin apa, pana ca ea sa scape de “amprenta industriei”.
O solutie pentru a preveni pierderea de timp este aceea de a

Lovestory pe fluviu - avatul la popper

Cine nu a incercat niciodata pescuitul cu poppere in general si pescuitul avatului la popper in special, nu stie ce a pierdut. Atacurile avatilor la popper sunt esenta pescuitului la rapitor, concentrare maxima si adrenalina pura.
Farmecul acestui fel de pescuit consta in faptul ca aproape totul se desfasoara la vedere, atacurile la suprafata ale avatilor fiind de o frumusete rara, iar emotiile pe masura.
Cand si unde putem prinde avat la popper? In mod logic, plecand de la hrana predilecta a acestui rapitor, obletii si cam tot ce inseamna albitura de talie mica, deducem ca putem

luni, 6 decembrie 2010

Noaptea cea mai lunga



Sari din pat inainte ca alarma telefonului sa inceapa sa il terorizeze. Nu reusise sa adoarma. Asta i se intampla aproape de fiecare data inainte de o iesire la pescuit, iar acum cu atat mai mult cu cat lucrurile nu erau la fel ca de obicei. Isi pusese in cap sa plece singur la peste, de data asta. Avea nevoie de putin timp petrecut doar cu el insusi, dupa cele petrecute in ultima vreme. Taraitul acela strident al telefonului...