vineri, 24 decembrie 2010

Fishing You A Merry Christmas...Ne aflam in ajunul unui nou craciun mioritic, cu bunele si cu relele lui, asteptand infrigurati pustiirea hipermarketurilor si decimarea septelului porcin. Dar fiind o sarbatoare spirituala, sunt convins ca fiecare o traieste diferit, in forul lui intim. Iata cateva exemple:

joi, 23 decembrie 2010

Reality Show... cu crapi (II)

Inca trei filmulete cu crapi in actiune. Plus cateva ipostaze nefavorabile in care montura este prezentata fara ca cel care o lanseaza macar sa banuiasca. Repet, nu sunt de anvergura filmarilor binecunoscutului Korda State Of Art, The Underwater Carp Fishing, dar cred ca sunt destul de instructive pentru aproape orice pescar de crap. Carpfishing-ul modern e o chestiune de evolutie si acumulare de cunostinte, drept pentru care aceste filmari ar trebui abordate cu deschidere catre acceptarea de diverse opinii si variante.

marți, 21 decembrie 2010

A fost o data... Periteasca Mare
Am cunoscut-o pentru prima data pe la jumatatea unui septembrie magnific, atunci cand constienta de apropierea inexorabila a amortelii hibernale, natura palpita, isi traieste din plin bucuria de a se putea manifesta in toata splendoarea ei, mangaind sufletul privitorului cu tablouri vibrante, capodopere inestimabile ce raman zugravite statornic pe peretii subconstientului, fara ca trecerea timpului sa le poata macar ciobi sau zgaria.
Ea, sincera, naiva, inca virgina pe vremea aceea, m-a intampinat cu privirea senina din apele ei limpezi, linistite. Eu, marunt si egoist, venisem sa o cuceresc, sa-i spun minciuni benigne, dar sa o saracesc, sa-i mai rapesc din stiucile care o faceau ravnita atat de mult. Da, dragostea mea avea un pret. Si l-a platit, cu zambetul pe buze, hranindu-mi abundent, dorintele meschine.

duminică, 19 decembrie 2010

Reality Show... cu crapi (I)

Am descoperit pe internet acum vreo trei ani cateva videoclipuri inregistrate "underwater" de un pasionat crapist american, Jerome Moisand. Mi-am adus aminte aseara de ele, le-am cautat si am aflat ca intre timp, omul a reusit sa mai filmeze o gramada, ar putea sa o puna si de un serial televizat. Chiar daca nu sunt de nivelul filmului Korda, State of Art - Underwater carp Fishing, productiile lui Moisand sunt interesante si edificatoare pentru modul de viata si de hranire al crapului, pentru comportamentul lui vis a vis de monturi, nada, hrana, astfel incat cei interesati vor putea sa-si optimizeze diversele monturi pentru crap si formele de prezentare, plecand de la aceste filmari si de la niscai cunostinte elementare de fizica. Videoclipurile sunt foarte bine explicate in limba engleza, sunt cat se poate de elocvente si la obiect, chiar daca nu beneficiaza de explicatiile unui Danny Fairbrass, de exemplu. Jerome Moisand este membru al Carp Anglers Group, probabil unul dintre cele mai mari cluburi de Carpfishing din Statele Unite. Am postat aici primele videoclipuri. Vizionare placuta!