sâmbătă, 11 decembrie 2010

De ce Gone Fishin'?

Pai, in primul rand pentru ca mi-a placut la nebunie filmul cu Joe Pesci si Danny Glover, am ras cu lacrimi. Si mi s-a parut sugestiva atitudinea lor, doi adulti care se bucura ca niste copii doar pentru ca pleaca la pescuit. 




In plus, determinarea si seninatatea cu care cei doi trec peste aproape orice obstacol, numai pentru a-si indeplini visul de a pescui in Everglades, fara a viza neaparat o captura, ar putea convinge pe oricine.
In al doilea rand,...
... titlul e sintetic si vreau sa cred ca ma reprezinta. In ceea ce ma priveste, “Gone Fishin’ “ e mai mult decat simpla actiune, e o stare de fapt, un fel de motto. Asta se datoreaza in mare masura faptului ca aproape orice pescar pasionat e Gone Fishin’, chiar si atunci cand nu se afla in mod fizic pe malul apei sau in barca. Pentru ca aproape oriunde in alta parte il plaseaza conjunctura, intotdeauna va avea in cap o montura, o nada,o naluca, o captura. Si oricand ar prefera sa fie acolo, asteptand incordat sau relaxat, vaslind, lansand, recuperand. Apoi, nu cred ca sunt multi care sa nu cunoasca indeaproape conotatia lui “gone” in limbajul curent. Si se potriveste.
Nu in ultimul rand, pentru mine “Gone Fishin’ “ e si un soi de deziderat, de scop final. Cu riscul de a poza in inadaptat sau element asocial periculos, afirm ca m-ar incanta nespus  posibilitatea de a transforma barca in domiciliu si pescuitul in Delta Dunarii de pilda, in serviciu cu norma intreaga.  Sa nu ne ascundem dupa degete, cati dintre noi nu si-ar dori sa nu mai aiba nimic altceva de facut, in afara pescuitului? Cati nu si-ar dori sa fie “always gone fishin’?”



Un comentariu:

  1. ahaha stiu si eu acel film si mi-a placut,eu daca e sa merg la peste merg pentru a ma relaxa nu pentru altceva

    RăspundețiȘtergere