sâmbătă, 5 februarie 2011

Reality Show... cu crapi (III)

Continuu expunerea acestor filmari subacvatice, asa cum se poate vedea in Episodul I si in Episodul II, intrucat le consider foarte relevante pentru modul de hranire al crapului, cat si pentru modul in care lucreaza unele monturi de crap. Este deasemenea interesant de urmarit cat de repede si usor poate scuipa o momeala si o montura atunci cand simte ceva in neregula.
Eu le-am vazut de nenumarate ori si am reusit sa trag niste concluzii in legatura cu oportunitatea diverselor monturi si materiale pentru confectionarea lor, dimensiunile carligelor in raport cu cele ale momelilor folosite, etc. Vizionare placuta!





49 de comentarii:

  1. Eu nu sunt crapar (decat de ocazie), dar e foarte interesant modul de "gustare" a hranei, intradevar, se pot trage niste concluzii tehnice. Problema e ca nu stiu daca in mediu salbatic se comporta exact la fel. Cred ca nu e total asa, dar in mare, se stie, crapul ia boaba, o gusta si o scuipa, dupa ce (se crede), ca suge siropul, laptele de porumb. Ma intreb : la cubulet de mamaliga o fi facand la fel ?
    Sa raspunda specialistii nostri crapari, ca sunt destui si multi stiu exact cum sta treaba. M-ar interesa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce stiu eu, filmarile astea sunt realizate intr-o portiune a unui rau, unde curentul e domol spre... inexistent, deci in mediu teoretic salbatic. Totusi, dat fiind faptul ca in America nu se mananca crap, nu incape o comparatie cu raurile noastre in privinta densitatii.
    In alta ordine de idei, treaba cu suptul siropului din bobul de porumb e o legenda si atat. Scuipa, pur si simplu, pentru ca simte carligul, firul sau orice alt element artificial, sau pentru ca nu-i place ceea ce tocmai a aspirat. De altfel, se vede si in filmari, aspira cu tot cu mal si alte particule, dar ceea ce nu ajunge in matz este rejectat imediat inapoi in mediul de unde a fost aspirat.
    Eu pescuiesc destul de mult la crap, mai ales pe Dunare si pe Razelm, dar specialist nu sunt. Tot ce stiu e ca "porcul" are instincte fenomenale si stie sa evite aproape orice. Poate ca pe "carpodroamele" din zona capitalei e chiar mai greu de pacalit. Dar nu ma tenteaza, drill-ul cu o piesa de 10-12kg in Dunare e cu mult peste ce poate oferi orice balta de concurs din lume. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo ! Subscriu si eu la parerea ta ! Prefer sa iau 2-3 mai mici, sau sa vin cu mana goala, decat sa vanez in gradina zoologica.
    Am pe Olt niste locuri de crap faine si bine populate de "porci", dar cand vad la altii de profesie cu ce industrie vin pe balta si cat e de specializata, ma cam descurajez si-mi spun ca de fapt daca e sa o ia, o ia el si la ghemotocul de rame pus pentru somotei. Ceea ce se si cam intampla. Nu odata am asistat si la capturi de crapi mari, la... pestisorul pentru salau.
    Aia e, nu sunt crapar, dau peste zi combinat : static o parte din timp - la artificiale alta parte, dar aproape numai la rapitor. Poate cu timpul...

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesanta emisiunea, imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos..:X!!!Imi plac chestiile astea:X!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se gasesc si pe youtube multe filmulete cu asa ceva..

    RăspundețiȘtergere
  7. Este foarte interesanta modalitatea de hranire, dar cred in acelasi timp ca este si o modalitate evoluata de supravietuire :) impotriva pescuitului :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bune de vazut aceste videoclipuri..

    RăspundețiȘtergere
  9. Ajung la o dimensiune impresionanta astia...

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sunt peste si nu-mi plake s pap peste ii consider familia mea (la figurat) si mai ales s il prind...imi este mila knd il vad cum se zbate...sunt vietati fff frumoase si merita s traiasca k oricine altcnv

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos video-ul, eu nu am capturat niciodata un crap peste 3 kilograme...

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos! Multumim pentru filmulete!

    RăspundețiȘtergere