marți, 14 decembrie 2010

Doar o clipa...

Hai sa ne oprim pentru o clipa din cursa asta ridicola. Haideti sa smulgem o clipa, macar o clipa din ghearele acestei lupte crancene si istovitoare. Hai sa ne amintim ca intre regretele pentru trecut si teama patologica pentru viitor, exista acest ceva pe care am uitat sa il traim: PREZENTUL!
Ce ar fi sa uitam pentru o clipa ca suntem haituiti, ce ar fi sa putem pentru o clipa sa meditam la ceea ce e cu adevarat important? Cum ar fi sa ne aducem aminte ca totul, dar totul e de o frumusete naucitoare in jurul nostru, in timp ce noi ne incapatanam sa vedem doar spaima, teroarea, competitia? Si cum ar fi sa putem elimina in sfarsit sentimentul asta de neajuns, de lipsa, care ne roade nemilos spiritul? Pentru ca avem intr-adevar mai mult decat am cerut, avem totul, dar deodata, vrem altceva. E oare atat de greu?



Mi-ar placea ca toti cei carora videoclipul de mai sus le va produce un mic fior in plexul solar, sa lase un comment. poate fi si un "x" sau un simplu "da", nu conteaza. Tot ce vreau sa stiu e ca suntem inca fiinte umane,  inzestrate cu spirit si constiinta, ca mai avem speranta...

12 comentarii:

  1. Ehe.......tinere........oricat am vrea sa ramanem tintuiti in prezent si sa-l traim la nesfarsit, suntem legati inexorabil de trecut si de viitor...... . Acesta este cursul firesc al universului. Intr-adevar, imaginile sunt superbe, mirobolante, poate ireale, venite parca de pe alta planeta, dar din fericire facem parte din aceasta lume. E A NOASTRA. Din nefericire nu stim sa ne bucuram de ea.
    Da, ai avut dreptate, plexul solar a rezonat, dar.....am un mic of, totusi........ . Imaginile sunt atat de prelucrate incat te gandesti ca ar putea fi ireale. Photoshopul a intervenit irefutabil asupra imaginii. E adevarat ca cele doua degete sub ombilic vibreaza mult mai mult asa, dar poate ca.....naturalul ar fi fost mai spectaculos. La fel ca si la femei..........nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea e ca anul trecut pe vremea asta, aveam un slide facut de mine, cu fotografii executate in regie proprie, peisaje inestimabile in opinia mea si eram tare mandru de ceea ce "comisesem", asta pana mi-au spart masina si mi-au "speriat" geanta cu laptop, hard portabil, gps, etc. Cand l-am descoperit pe asta, mi s-a parut ca ar putea avea oarecum acelasi efect, mai ales ca si interpretarea e aceeasi (Berliner Philarmoniker Orchestra), din ce intuiesc. Oricum, e primul comment si iti multumesc. Si ai dreptate, din fericire facem parte din aceasta lume. Din nefericire, uitam asta din ce in ce mai des, orientandu-ne toate eforturile catre entitati artificiale, lipsite cu adevarat de insemnatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai uratule, parca ziceai ca o sa ne auzim............dar NIMIC!!!!!!!!!! Cand o sa am privilegiul de a comunica verbal cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropos, vezi ca ti-am dedicat un post pe blogul meu. Poate........comentezi si tu ceva.
    Hai bafta si astept exprimarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut ,normal ca sint frumoase peisajele din clip,
    uite si unul facut de mine .
    link : http://www.youtube.com/watch?v=mCMp6-7vH7Y
    frumos blogul tau.
    Salut sanatate

    RăspundețiȘtergere
  6. Si al dvs e frumos, cand ma uit la pozele alea imi vine sa incarc cortul in masina deja. Iar clipul imi aduce aminte de diminetile la Chilia Veche. Sunt putini cei care gasesc liniste si bucurie in concertele diminetilor pe Dunare, sunt putini cei care inteleg asta cu adevarat. O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere